پکیج یکی از وسیلههای گرمایشی است که جزوه لوازم اصلی برای هر خانهای میتواند به حساب آید. برای راهاندازی و نصب پکیج در هر ساختمانی ابتدا باید لولهکشی پکیج انجام شود. بی تردید اگر لولهکشی به نحو صحیحی انجام شود و طبق نقشه ساختمان پیش برود راندمان گرمایشی پکیج نیز بالا میرود . برای لولهکشی پکیج روشهای مختلفی وجود دارد ولی آیا میدانید بهترین نوع لولهکشی پکیج ساختمان چگونه است؟ اگر این سوال به ذهنتان رسیده و به دنبال جواب آن هستید با ما همراه باشید. ضمن اینکه می توانید جهت استفاده از خدمات لوله بازکنی تهران می توانید با ما تماس بگیرید.
پکیج چیست و چه مزایای دارد؟
پکیج یک نوع وسیله گرمایشی است که به صورت دیواری و زمینی نصب میشود و برای تامین آب گرم، برای گرم کردن محیط ساختمان و هم چنین مصارف روزانه مثل استحمام، شست و شو و… استفاده میشود. به علت مزیتهایی که این وسیله گرمایشی نسبت به اکثر وسایل گرمایشی نسل های قبل دارد مورد توجه قرار گرفته و در سالهای اخیر در اکثر منازل مسکونی، تجاری ، اداری و … نصب و مورد بهرهبرداری قرار گرفته است.
مزایای استفاده از پکیج
از جمله مزیت های پکیج می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• ایمنی بالا
• فضای کمی را اشغال میکند
• راندمان بالا و مصرف بهینه گاز
• نیازی به راه اندازی موتور خانه مرکزی ندارد
• مستقل بودن واحدهای مسکونی از هم
• نصب و راه اندازی، سرویس و نگهداری راحت است
• قابلیت تنظیم دما
• کارکردن بی صدا و آرام و …
در اینجا برخی از ویژگیهای اصلی نصب و راه اندازی پکیج ذکر شد ولی مزیتهای بیشتری را نیز میتوان ذکر کرد.
معایب استفاده از پکیج
یکی از ایرادات پکیج دودی است که حین کار دستگاه بوجود میآید و به مرور زمان میتواند باعث سیاه شدن دیوار و یا پردههای اطراف خود شود ولی این مشکل نیز با نصب دودکش مخصوص می تواند حل شود و دود حاصل از کار پکیج را از محیط خارج کند. شاید مطالعه مقاله لوله بازکنی سعادت آباد خالی از لطف نباشد.
روش های لوله کشی در پکیج
پروسه لولهکشی برای نصب و راه اندازی پکیج از اهمیت به سزایی برخوردار است و هر چه این فرآیند مطلوب و بهینه انجام شود بازده کار پکیج افزایش مییابد. در ادامه با برخی از روشهای لولهکشی پکیج آشنا خواهیم شد.
لوله کشی بصورت تک لولهای
در این روش لولهکشی پکیج انتقال و برگرداندن آب بوسیله یک لوله انجام میشود. این روش از لولهکشی برای خود مزایا و معایبی دارد. از مزایای آن می توان به مصرف کمتر لوله اشاره کرد. چون از یک لوله برای انتقال و برگرداندن آب استفاده میشود هزینه کمتری نسبت به سایر روش ها دارد. همچنین این روش بهترین گزینه برای لوله کشی روکار است.
از معایب این روش این است که برای بیش از ۵ الی ۶ رادیاتور مناسب نیست و اجرای این سیستم به دقت بسیار بالایی نیازمند است.
لوله کشی بصورت دو لولهای با برگشت مستقیم
در این روش از لوله کشی در پکیج از دو لوله استفاده میشود. یک خط لوله برای رفت و یک خط لوله برای برگشت، خط لوله رفت از قسمت دما بالای تولید کننده حرارت به سمت توزیع کننده حرارت کشیده شده است و خط لوله برگشت نقش جمع کننده آبی که حرارت خود را از دست داده بازی می کند. از مزایای این روش لولهکشی پکیج، می توان به اجرای آسان آن اشاره کرد و از معایب آن این است که اگر مسیر لوله کشی طولانی شود باعث می شود رادیاتورهای نزدیک گرم تر از رادیاتورهای دور باشند، چون طولانی شدن مسیر لوله کشی باعث افت فشار میشود که برای رفع این کار می توان از شیر بالانسینگ استفاده کرد که البته هزینه بر است.
لوله کشی به صورت دو لوله با برگشت معکوس
در این روش از لوله کشی در پکیج نیز از دو لوله استفاده میشود. یک خط لوله برای رفت و یک خط لوله برای برگشت، خط لوله رفت از قسمت دما بالای تولید کننده حرارت به سمت توزیع کننده حرارت کشیده شده است و خط لوله برگشت نقش جمع کننده آبی که حرارت خود را از دست داده بازی می کند. اتصال لوله رفت در این روش همانند روش برگشت مستقیم است ولی لوله برگشت آخرین رادیاتور در واقع اولین لوله متصل شده به خط برگشت خواهد بود. از مزایای این روش این است که فشار در سیستم در حالت تعادل است و در صورتی که ساختمان خیلی کوچک نباشد و فضای کافی داشته باشد جزء بهترین روش ها برای لوله کشی است چرا که حرارت را به صورت مطلوب توزیع میکند. ما در ارائه خدمات لوله بازکنی دهکده المپیک پیشتاز هستیم.
لوله کشی پکیج به صورت انشعابی
اگر لوله کشی ساختمان به صورت انشعابی باشد لوله کشی پکیج نیز میتواند انشعابی باشد. لوله کشی انشعابی به دو صورت انجام میشود:
-
لوله کشی انشعابی روکار
-
لوله کشی انشعابی توکار
از مزایای این روش سرعت بالا در اجرا و قیمت مناسب آن است و از معایب آن افت فشار و طول عمر کمتر است همچنین در صورت اجرای ناصحیح میزان نشتی زیاد خواهد بود.
لوله کشی پکیج به صورت کلکتوری
ابتدا باید ببینیم کلکتور چیست؟ کلکتور وسیله ای لوله ای شکل و شبیه میله است که در بخش زیرین آن چند خروجی وجود دارد که در دهانه هر خروجی یک شیر تعبیه شده که آب را به مسیرهای مختلف تقسیم می کند و آن را بصورت مساوی تقسیم می کند. کلکتورها داخل جعبهای قرار می گیرند که به آن جعبه مخصوص کلکتور گفته میشود. این جعبه نباید در زیر اتصالات گاز یا برق نصب شود همچنین جاهای تاریک و نمور هم محل مناسبی برای نصب نمیباشد ولی سرویس بهداشتی، آشپزخانه و تراس محل مناسب تری جهت نصب جعبه کلکتور است. برای انجام لوله کشی کلکتوری از لوله های پلیمری پنج لایه استفاده میشود که انعطاف زیادی دارد ونیازی به استفاده از اتصالاتی مثل زانویی ندارد.
این روش را می توان به جرات گفت که بهترین روش برای لوله کشی پکیج است زیرا نسبت به سایر روش ها مزایای بیشتری دارد و هدف اجرا که گرمایش صحیح محل مسکونی است را به خوبی برآورده میکند. اگر به خدمات لوله بازکنی شهرک غرب نیاز دارید، با ما تماس بگیرید.
مزایای لوله کشی پکیج به صورت کلکتوری
از مزایای آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• توزیع آب یکسان در این روش
• اجرای آسان و سریع
• راندمان بالا و جلوگیری از اتلاف انرژی
• طول عمر و کیفیت بالاست
• عدم رسوب گرفتگی لولهها
• کاهش سر و صدا نسبت به سایر روش ها
• کاهش ترکیدگی لوله در این روش
در این روش هزینه اجرا بالاست و متراژ لوله بیشتری استفاده میشود هم چنین این روش بهتر است در حین ساخت ساختمان انجام شود.
بهترین نوع لولهکشی در پکیج کدام است؟
با مقایسه روشهای لولهکشی پکیج به این نتیجه می رسیم که بهترین نوع لوله کشی در ساختمان، لوله کشی به روش کلکتوری است. هر روشی مزایا و معایب خود را دارد ولی این روش مزایای بیشتر و بهتر و معایب کمتری را دارد و هم چنین از لولههای پنج لایه برای اجرای آن استفاده میشود که باعث راندمان بالا و رضایت بیشتر مشتری میشود.
سخن پایانی
در این مقاله سعی کردیم روشهای لوله کشی در پکیج را برایتان توضیح دهیم و بهترین روش را اعلام کنیم . با مقایسه های انجام شده بهترین روش روش کلکتوری است که امروزه در حال رواج است و مزایای خوبی دارد.