- انجام کلیه خدمات لوله کشی آب و فاضلاب در ساختمان
- تعمیرات لوله کشی ساختمان در تهران
- انجام صفر تا صد لوله کشی ساختمان در تهران
- قیمت لوله کشی ساختمان به صورت منصفانه و نرخ مصوب
- اتصال به فاضلاب شهری
اهمیت لوله کشی فاضلاب و اتصال به اگو شهری
لولهکشی فاضلاب و اتصال به اگو شهری از برنامههای مهم کشورها برای فاضلاب شهری است. مسئله جمعآوری فاضلاب از گذشته تا کنون از اهمیت بالایی برخوردار بوده و بشر برای آسایش بیشتر در زندگی به این مسئله توجه داشته و روشهایی را نیز برای آن اتخاذ کرده است. کشف سیستمهای فاضلاب در حفاریهای باستانشناسان که مربوط به هزاران سال پیش هستند نشان دهنده این است که این مسئله از گذشته مورد توجه انسان بوده است. طبیعی است که در حال حاضر نیز یکی از چالشهای بزرگ هر جامعهای مسئله لولهکشی فاضلاب و اتصال به اگو شهری باشد که شرکت های بزرگ لوله بازکنی نیز این مساله را جزو یکی از خدمات خود قرار داده اند. اگر علاقمند هستید تا در خصوص لولهکشی فاضلاب و اگو شهری اطلاعاتی کسب کنید لطفا تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
لولهکشی فاضلاب چیست؟
لولهکشی به مجموعه عملیاتی گفته میشود که بر طبق یک نقشه مهندسی شده لولهها به هم متصل میشوند و مجموعهای را تشکیل میدهند که وظیفه آن انتقال آب یا هر سیالی از نقطهای به نقطه دیگر است. یکی از لولهکشیهای الزامی برای هر ساختمانی لولهکشی فاضلاب است. وظیفه سیستم لولهکشی فاضلاب، تخلیه فاضلاب ساختمان به چاه فاضلاب خانگی یا فاضلاب شهری است. لولهکشی فاضلاب یکی از مراحلی اصلی ساخت و ساز در ساختمانهاست و از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. ما در لوله بازکنی سعادت آباد در خصوص لوله گالوانیزه که یکی از لوله های مورد استفاده در لوله کشی ساختمان هست، صحبت کرده ایم.
در گذشته اصولاً از چاه جذبی برای دفع فاضلاب استفاده میشده است. البته هنوز هم در اکثر شهرهای ایران بخصوص شهرهای کوچک از چاههای جذبی یا روشسنتی دیگر برای دفع فاضلاب استفاده میشود. حفر چاه جذبی در برخی از شهرهایی که در مناطق کوهستانی هستند مانند سنندج، کرمانشاه و… به دلیل سنگلاخی بودن بافت زمین بسیار سخت است و هم چنین مشکلاتی که چاه جذبی میتواند برای محیط زیست و آبهای زیرزمینی بوجود بیاورد باعث شده تا طرح دفع فاضلاب شهری یا همان اگو شهری مطرح شود تا این مشکلات را رفع کند. همانطور که میدانید در حال حاضر برای دفع فاضلاب از روش های خانگی و سنتی استفاده بیشتری میشود ولی در برخی از شهرهای بزرگ که تراکم جمعیتی بالایی دارند مانند مشهد، تهران و …. طرح اگو در حال اجراست. در ادامه بیشتر به بررسی این طرح میپردازیم.
طرح اگو چیست؟
طرح اگو یا فاضلاب شهری یک طرح سراسری است که بعد از تصویب برای اجرا به سازمان شهرداری و آب و فاضلاب هر شهری ابلاغ شده و قابل اجراست. در ایران در برخی از شهرهای پرجمعیت مانند مشهد و تهران این طرح اجرا شده و در حال تکمیل است. در سایر شهرها ولی این طرح به کندی اجرا میشود. در این طرح فاضلابهای خانگی به یک فاضلاب سراسری که برای هر شهری وجود دارد متصل میشود و دفع فاضلاب را به نحو صحیح انجام میدهد و با افزایش جمعیت یکی از طرحهای حیاتی برای هر شهری به حساب میآید. به نظر شما اجرای این طرح تا چه اندازه دارای اهمیت است؟ آیا شما نیز مایل به اجرای این طرح برای ساختمان خود هستید؟ آیا میدانید این طرح را چگونه باید اجرا کنید و به کجا باید مراجعه کنید؟ در ادامه بحث به این مسائل میپردازیم و شما را در این زمینه آگاهتر خواهیم کرد. مطالعه مقاله لوله بازکنی الهیه را به شما پیشنهاد می کنیم.
چرا اتصال به فاضلاب شهری اهمیت دارد ؟
با توجه به اینکه این طرح در برخی از شهرها مانند مشهد از سال ۱۳۷۲ شروع شده ولی شاید باشند کسانی که با این طرح آشنا نیستند و از اهمیت قضیه باخبر نباشند. هر چند در همان مشهد نیز هنوز این طرح تکمیل نشده و برخی از مناطق مایل به همکاری در این زمینه نیستند. اهمیت این طرح در شهرهای کوچک خیلی ملموس نیست و بیشتر برای شهرهای بزرگ با جمعیت بالا الزامیتر است. چرا که حفر چاه جذبی به تعداد زیاد مشکلاتی را در پی دارد که مهم ترین آن امکان آلودگی آبهای زیر زمینی و آلودگیهای زیست محیطی است که میتواند باعث بروز بیماری برای افراد شود. در فاضلاب شهری علاوه بر جلوگیری از آلودگی آبهای زیرزمینی امکان استفاده مجدد از آبهای بازیافتی به وجود میآید و باعث کاهش بیماریهای انگلی و گوارشی میشود. این موارد از مهمترین مزایای این طرح است. همینطور نیاز به تخلیه چاه نمی باشد.
چگونه به طرح اگوی شهری بپیوندیم؟
همانطور که قبلا اشاره کردیم این طرح توسط هر شهر و مسئولان آن شهر قابل اجراست و اگر فردی بخواهد سیستم فاضلاب خانگی خود را به اگو شهری متصل کند باید ابتدا به شرکت آب و فاضلاب شهر خود مراجعه کند و با ارائه قبض آب اقدام به پر کردن فرم کند تا استارت کار را بزند و بعد از پر کردن فرم امکان سنجی، کارشناسان شرکت آب و فاضلاب موظف هستند تا به منطقه مورد نظر مراجعه کنند و امکان نصب انشعاب فاضلاب را بررسی کنند. بعد از تایید امکان نصب انشعاب توسط کارشناسان آب و فاضلاب، مشترک باید از شهرداری مجوز دریافت کند و آن را به شرکت آب و فاضلاب ارائه دهد . بعد از گذراندن این مراحل شرکت آب و فاضلاب دستوری صادر خواهد کرد تا نصب انشعاب برای صاحب ملک انجام شود. البته لولهکشی داخل ساختمان به عهده مالک است و باید به این نکته توجه شود که این سیستم آب باران ، حیاط و پشت بام و پارکینگ را جمع آوری نمیکند و این آبها باید توسط چاه جذبی جمعآوری شوند. در نتیجه جداسازی انشعاب مربوط به آب باران و به طور کلی آب سطحی باید در هنگام لولهکشی فاضلاب مورد توجه واقع شود چرا که در غیر این صورت انشعاب صورت گرفته برای اگو شهری قطح شده و مالک جریمه میشود. می توانید مقاله لوله بازکنی افسریه را نیز مطالعه کنید.
آیا اگو شهری هم دچار گرفتگی میشود؟
در پاسخ باید بگوییم که بله فاضلاب شهری نیز مانند فاضلاب خانگی دچار گرفتگی میشود که از اصلیترین دلایل آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- عدم لولهکشی صحیح
- رعایت نکردن شیب مناسب برای لولهکشی
- ریختن مصالح ساختمانی همچون ماسه، شن، سیمان و ….
- ورود آشغال به اگو یا افتادن اشیاء در لوله و گیر کردن آن در خروجی اگو
- رسوب کردن چربی و روغن و…
این گرفتگی ها نیز توسط نیروی مجرب قابل رفع است و نیازی به نگرانی نیست. البته ذکر این مطلب خارج از لطف نیست که رفع گرفتگی اگو شهری با فاضلاب خانگی متفاوت است و انتظار نداشته باشید که سیستم فاضلاب شهری را بتوان با همان راهحل های ساده و تجهیزات معمولی رفع مشکل کرد.
سخن پایانی
طرح اگو شهری یا فاضلاب شهری یک طرح سراسری است که بعد از تصویب برای اجرا به سازمان شهرداری و آب و فاضلاب هر شهری ابلاغ شده و قابل اجراست. در این طرح فاضلابهای خانگی به یک فاضلاب سراسری متصل میشوند. این طرح برای حفظ منابع زیرزمینی از آلودگی از اهمیت بالایی برخوردار است و مزایای دیگری را نیز به همراه دارد. در این مقاله سعی کردیم تا در خصوص این طرح و نحوه اجرای آن در حد توان توضیحاتی را خدمتتان عرض کنیم و امیدواریم که سودمند واقع شود.