آیا نام چربیگیر را شنیدهاید؟ شاید ذهنتان به دنبال محلولهای چربیزدا برود که در آشپزخانه استفاده میکنید، ولی منظور ما از چربیگیر فراتر از محلولهای ساده خانگی است و اصلاً بحث سر یک دستگاه تانکر مانند است که نه در آشپزخانهی خانههای مسکونی، بلکه در آشپزخانههای بزرگتری باید دنبال آن بگردید. هتلها، رستورانها و تالارها و خلاصه هر مکانی که به علت تولید و عرضه غذای زیاد به ناچار درگیر چربیهای حاصل از غذا خواهد بود. یعنی تولید چربی در این آشپزخانهها یک مسئله مهم است که مجبور می شوند برای رهایی از آن دست به دامن شرکت های لوله بازکنی شوند و نمیتوان این حجم از چربی را با خیال راحت به سمت فاضلاب هدایت کرد چرا که باعث گرفتگی لولههای فاضلاب میشود و عملکرد چاه فاضلاب را نیز مختل میکند. چاره کار در این شرایط استفاده از دستگاه چربیگیر است که برای همین هدف نیز ساخته شده و این مشکل را تا میزان قابل قبولی کاهش میدهد. اگر تمایل دارید با دستگاه چربیگیر و نحوه کار آن آشنا شوید با ما همراه باشید. ضمن این که برای اطلاعات بیشتر و کسب راهنمایی در خصوص نصب آن می توانید با لوله بازکنی پاسداران تماس بگیرید.
دستگاه چربیگیر چیست؟
دستگاه چربیگیر وسیلهای تانکر شکل است که بین آشپزخانه و سیستم فاضلاب نصب میشود. این دستگاه برای جدا سازی چربی موجود در فاضلاب آشپزخانه استفاده میشود. البته منظور ما از آشپزخانه، آشپزخانههای مراکز بزرگ مثل هتلها، تالارها، شیرینیپزیها و غیره است. همانطور که همه میدانیم چربی رسوب یافته در لولهها باعث گرفتگی لولهها میشود، حال اگر این مسئله را در مقیاس بزرگتر بسط دهیم درک این مسئله راحتتر میشود و خواهیم دید که مسئله چربیزدایی از فاضلاب این آشپزخانهها یک چالش بزرگ برای این مراکز است و از اهمیت بالایی برخوردار است. دستگاه چربیگیر یکی از وسایل ضروری برای این مراکز به حساب میآید و نقش موثری در چربیزدایی از فاضلاب این مراکز دارد که از بروز مشکلات بعدی جلوگیری میکند. مطالعه مقاله لوله بازکنی سعادت آباد را به شما پیشنهاد می دهیم.
نحوه کار دستگاه چربیگیر چگونه است؟
این دستگاه دارای دو مخزن است و فاضلاب حاوی چربی ابتدا وارد این دستگاه میشود و سپس بعد از جدا کردن چربی از فاضلاب وارد سیستم فاضلاب میشود. در ابتدا فاضلاب وارد یکی از مخزنها میشود و به روش ثقلی مواد جامد و سنگین ته نشین میشوند ولی مواد چربی که چگالی کمی دارند روی سطح فاضلاب جمع میشوند این عمل با آرام شدن و سرد شدن فاضلاب اتفاق میافتد و بعد از مدتی سطح آب را لایهای از چربی میپوشاند. فاضلاب عاری از چربی که در بخش زیرین قرار گرفته توسط یک لوله که در انتهای مخزن اول تعبیه شده وارد مخزن دوم میشود و دراین مخزن نیز این عمل تکرار شده و در نهایت فاضلاب چربیگیری شده از مخزن به سیستم فاضلاب تخلیه میشود. این دستگاه اصولاً زیر زمین دفن میشود و انواع مختلفی دارد و در جنسهای مختلفی نیز ساخته میشود. چربیگیر هر چند وقت یکبار باید تمیز شود تا بتواند عملکرد خوبی داشته باشد در غیر این صورت نمیتواند کار خود را به درستی انجام دهد و حتی میتواند خود عاملی برای گرفتگی لولهها شود. ما در مقاله لوله بازکنی الهیه در خصوص انواع لوله های آبرسانی صحبت کرده ایم. در صورت تمایل می توانید آن را مطالعه کنید.
انواع چربیگیر
چربیگیر پلیاتیلن
چربیگیرها در جنسهای مختلف ساخته میشوند. چربیگیر پلیاتیلن با توجه به اینکه از ماده پلیاتیلن ساخته شده است. دارای مقاومت مکانیکی بالایی است و برای مکانهایی که تردد وسایل نقلیه زیاد است مناسب است.
چربیگیر استیل ضد زنگ
این نوع چربیگیر یکی از بهترین انواع چربیگیر است که در رستورانها نیز بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. البته هزینه آن نسبتاً بالاست. در صورتی که بخواهید برای آشپزخانه خود چربی گیر نصب کنید یا برای تمیز کردن آن می توانید با لوله بازکنی پاسداران تماس بگیرید.
نحوه تعیین ظرفیت چربیگیر و قیمت آن
ظرفیت چربیگیر میتواند براساس میزان غذای تولیدی، نوع غذای تولیدی، تعداد افراد، پساب تولیدی و مسائلی که نشاندهندهی حجم فاضلاب تولیدی باشد مشخص شود. در واقع هر آشپزخانهای که فاضلاب زیادی تولید میکند باید ظرفیت چربیگیر آن نیز بالا باشد. در حالت کلی ظرفیت مخزن را جریان ورودی به آن تعیین میکند که بر حسب گالن بر دقیقه محاسبه میشود و معمولاً دو برابر جریان ورودی است.
قیمت چربیگیر نیز به فاکتورهای متعددی بستگی دارد. این فاکتورها شامل جنس بدنه چربیگیر، ظرفیت چربیگیر و قیمت مواد اولیه میباشد. مطالعه مقاله لوله بازکنی شریعتی را به شما پیشنهاد می کنیم.
نحوه تمیز کردن چربیگیر آشپزخانه
همانطور که گفتیم تمیزکردن چربیگیر الزامی است و باعث عملکرد بهتر این دستگاه میشود. برای تمیز کردن این دستگاه ابتدا درب آن را برمیدارند و سپس لایه چربی که در قسمت بالای فاضلاب جمع شده را داخل کیسههای زباله جمع آوری میکنند. تمیز کردن مخزنها نیز ضروری است و میتواند به وسیله نیروی انسانی یا تجهیزات مکانیکی انجام شود. در مرحله بعد فیلترها را نیز تمیز میکنیم، تمیز کاری لوله تعبیه شده در مخزن اول که فاضلاب را به مخزن دوم هدایت میکند نیز نباید از قلم بیافتد. داخل مخزن بخصوص کف مخزنها نیز توسط نیروی انسانی یا تجهیزات مکانیکی انجام شود. بعد از اتمام کار همه وسایل سرجای قرار میگیرد و درب چربیگیر را دوباره می بندیم و دستگاه آماده کار است.
مطالعه مقاله لوله بازکنی آزادی
آیا استفاده از چربیگیر ضروری است؟
با توجه به توضیحات قبلی میتوان فهمید که استفاده مکرر از روغن در غذاهای پخته شده در آشپزخانههای بزرگ باعث تولید فاضلاب و پسابی میشود که آلوده به میزان زیادی روغن و چربی است که اگر وارد فاضلاب شود در مدت زمان کوتاهی میتواند باعث گرفتگی لولههای فاضلاب و ایجاد دردسر برای فاضلاب شهری و آلودگی محیط زیست شود، پس الزامی است که برای جلوگیری از ورود این حجم بالا از مواد چربی چارهای اندیشید، یکی از روشهای موثر در این زمینه استفاده از دستگاه چربیگیر است. استفاده از چربیگیر برای این مکانها ضروری است و میتواند مانع از گرفتگی مکرر لولههای فاضلاب و پر شدن سریع چاههای جذبی شود. اوصولا شرکتهای آب و فاضلاب و محیط زیست نیز این مکانها را ملزم به استفاده از چربیگیر میکنند و در صورت سرپیچی مجبور به پرداخت جریمه خواهند شد.
سخن پایانی
مسئله چربیزدایی از فاضلاب آشپزخانههای بزرگ مسئله مهمی است که برای مکانهایی از قبیل رستورانها، تالارها و هر مکانی که در حال تولید و عرضه مواد غذایی است اهمیت زیادی دارد. این مکانها برای جلوگیری از گرفتگیهای مکرر لولههای فاضلاب و مشکلات زیست محیطی الزامی است که از چربیگیر استفاده کنند. دستگاه چربیگیر وسیلهای تانکر شکل است که بین آشپزخانه و سیستم فاضلاب نصب میشود. مکانیزم کار این دستگاه اوصولا به صورت ثقلی است یعنی فاضلاب بعد از ورود به مخزن باید آرام شود تا مواد جامد ته نشین شده و مواد چربی و روغنها به علت چگالی کم در سطح فاضلاب جمع شوند. این روغنها بعدا توسط نیروی انسانی یا مکانیکی جمعآوری میشوند و به مکان مناسبی منتقل میشوند.