نحوه کار با فنر لوله بازکنی

نحوه کار با فنر لوله بازکنی

مسئله گرفتگی لوله‌ها مسئله تازه‌ای نیست و این مشکل هر از گاهی برای همه پیش می‌آید. برای حل این مشکل روش‌های متعددی وجود دارد که با در نظر گرفتن شرایط گرفتگی و جنس لوله و عواملی از این قبیل تعیین می‌شود. روش فنرزنی لوله‌های گرفته از جمله روش‌های رایج و کارآمدی است که برای اکثر گرفتگی‌ها مناسب است و مشکل را حل می‌کند. اگر قصد دارید با نحوه کار با فنر لوله بازکنی آشنا شوید با ما همراه باشید.

فنر لوله بازکنی چیست؟

فنر لوله بازکنی چیست

 

به خاطر اهمیتی که مسئله رفع گرفتگی لوله های فاضلاب دارد و مشکلات متعددی که مردم با آن درگیر می‌شوند شرکت‌های زیادی در تهران و سایر شهرها در حال خدمات رسانی هستند و این مشاغل از جمله مشاغل پردرآمد هستند. تمامی این شرکت‌ها مجهز به ابزارهای لوله بازکنی از جمله فنر لوله بازکنی هستند. این ابزار یکی از ابزارهای رایج برای رفع گرفتکی لوله ها است. و اکثر گرفتگی‌های مربوط به لوله‌های آشپزخانه یا توالت با آن باز می‌شود.

فنر لوله بازکنی فنری از جنس فولاد مقاوم است و بخش انتهایی  آن حدود ۱ متر است این فنر خاصیت ارتجاعی دارد و همین مسئله باعث پیچش فنر داخل لوله می‌شود و گرفتگی‌ها را باز می‌کند و به طرف چاه هدایت می‌کند. این فنر به کمک دست یا ژنراتور برقی به حرکت درمی‌آید. همچنین به انتهای فنر سرفنر می بندند تا گرفتگی های سخت را ببرد و خرد کند. همانطور که گفتیم فنرها به صورت‌ دستی یا الکتریکی موجود هستند و با توجه به شرایط گرفتگی لوله انتخاب می‌شوند. فنرهای دستی از یک فنر به همراه دسته تشکیل شده‌اند که با نیروی دست کار می‌کند. فنرهای الکتریکی به وسیله نیروی برق کار می‌کنند و نیروی لازم برای چرخش را از طریق دستگاهی که به آن وصل هستند تامین می‌کنند. ما در مقاله لوله بازکنی پونک در خصوص سیستم گرمایش از کف صحبت کرده ایم.

فنر لوله بازکنی دستی و نحوه کار آن

فنر لوله بازکنی دستی

 

فنرهای دستی از یک فنر و دسته فنر تشکیل شده‌اند و استفاده از آن نیازی به نیروی مجرب و ماهر ندارد و هر شخصی می‌تواند از این وسیله به راحتی استفاده کند. اصولا این روش زمانی که گرفتگی سطحی است و بیشتر مربوط به تجمع چربی، مو و ذرات ریز غذایی است کاربرد دارد. نحوه کار با فنر دستی به این صورت است که ابتدا فنر را به داخل لوله گرفته شده هدایت می‌کنیم و آن قدر فنر را به جلو هدایت می‌کنیم تا با مانع برخورد کند. زمانی که متوجه شدیم دیگر فنر جلوتر نمی‌رود فنر را در جهت عقربه‌های ساعت می‌چرخانیم تا مانع به فنر گیر کند و چرخش های مکرر باعث خرد شدن و متلاشی شدن مانع شده و آن را به طرف چاه فاضلاب هدایت کند. با تکرار این کار و خارج کردن یا هدایت مانع به داخل چاه گرفتگی باز می‌شود.

کاربرد دریل در فنر لوله بازکنی

فنر لوله بازکنی برقی

 

برای سرعت دادن به چرخش فنر از دریل نیز استفاده می‌شود به این صورت که سر فنر را به دریل وصل می‌کنیم البته باید به این نکته توجه کنید که فنر استفاده شده برای دریل باید دارای حلقه های چفت‌تری باشد و برای ساخت آن از مفتول ۲٫۵ استفاده می‌شود در حالی که برای فنر دستی ساده مفتول ۲ استفاده می‌شود و حلقه‌ها بازتر هستند و خیلی چفت نیستند. به فنری که به دریل وصل می‌شود مدل صنعتی فنر لوله بازکن هم می‌گویند.

بعد از اتصال سر فنر به سر دریل، فنر با کمک نیروی دریل به چرخش درمی‌آید و باعث باز شدن گرفتگی می‌شود. این روش نباید توسط افراد مبتدی و ناآشنا انجام شود و حتماً باید توسط فرد با تجربه انجام شود. زیرا کنترل دریل برای افراد بی تجربه سخت است و ممکن است به خود یا لوله آسیب بزنند. برای گرفتگی‌های عمیق نیز نباید از دریل استفاده شود چون طول فنر زیادی لازم است و در این حالت کنترل فنر خیلی سخت می‌شود و امکان دارد مشکلاتی را بوجود بیاورد. امروزه دریل‌هایی نیز به بازار عرضه شده‌اند که قابلیت تنظیم دور دارند و مشکل کنترل دریل را تا حدودی آسان کرده‌اند. اگر می خواهید در خصوص لوله های گالوانیزه اطلاعاتی کسب کنید مقاله لوله بازکنی سعادت آباد را مطالعه کنید.

فنر لوله بازکنی برقی و نحوه کار آن

رفع گرفتگی لوله با فنر

 

فنر لوله بازکنی برقی یا همان دستگاه فنر لوله بازکنی یکی از ابزارهای مفید و پرکاربرد هر شرکت لوله بازکنی به حساب می‌آید. این ابزار برای باز کردن انواع گرفتگی‌ها بسیار رایج و موثر است. این دستگاه کوچک و قابل حمل است و نیاز به برق فشار قوی ندارد و با همان برق شهری کار می‌کند.  طول فنر برای دستگاه با توجه به عمق گرفتگی می تواند به بالاتر از ۱۰ متر هم برسد.

این وسیله برای باز کردن گرفتگی های آشپزخانه و توالت‌های ایرانی و فرنگی بسیار رایج است. دستگاه لوله بازکنی برقی از یک فنر در متراژهای متنوع و یک موتور تشکیل شده است. فنر از وسط موتور رد می‌شود و سر جایش چفت می شود. سپس فنر را وارد لوله گرفته شده می‌کنیم دستگاه را روشن می‌کنیم و در حالت آهسته قرار می دهیم. فنر را تا جایی که ممکن است وارد لوله می‌کنیم و زمانی که دیگر فنر نتوانست حرکت کند و به مانع برخورد کرد حال دور چرخش فنر را تندتر می‌کنیم تا در اثر بخورد شدید فنر با مانع آن را تکه تکه کند.

این دستگاه کلید چپ گرد و راست گرد دارد که باعث عقب و جلو رفتن فنر داخل لوله می‌شود و عملیات رفع گرفتگی را سرعت می‌بخشد. بعد از این که گرفتگی رفع شد فنر را از داخل لوله خارج می‌کنیم و مقداری آب داخل لوله می‌ریزیم تا باقی‌مانده گرفتگی‌ها به سمت چاه هدایت شود. برای بهتر و کارآمدتر شدن لوله بازکنی بهتر است از سرفنر استفاده شود. سر فنرها انواع متنوعی دارند و با توجه به محل گرفتگی سر فنر مناسبی انتخاب می‌شود. مطالعه مقاله لوله بازکنی جنت آباد خالی از لطف نیست.

سخن پایانی

استفاده از فنر لوله بازکنی به صورت دستی و برقی برای باز کردن انواع گرفتگی‌ها روش بسیار رایج و کارآمدی است. تمام شرکت‌هایی که در این زمینه خدمات رسانی می‌کنند مجهز به این وسیله هستند. شاید بتوان به جرأت گفت که یکی از بهترین روش‌های باز کردن گرفتگی سیفون توالت فرنگی و ایرانی و کفشور آشپزخانه، حمام و حیاط به حساب می‌آید. گرفتگی‌های سطحی توسط فنر دستی و گرفتگی‌های سخت به وسیله فنر لوله بازکنی برقی رفع می‌شود.  در این مقاله سعی کردیم در خصوص نحوه کار با فنر لوله بازکنی مطالبی را ارائه کنیم. امیدواریم مفید واقع شود.

 

مطالب مرتبط

لوله بازکنی اکباتان
مقاله

لوله بازکنی اکباتان

  لوله بازکنی اکباتان یکی از خدمات ارائه شده در غرب تهران به مشتریان عزیز تهرانی می باشد. هنگامی که مسیر خروجی فاضلاب بنا به

ادامه مطلب »
تخلیه چاه
مقاله

تخلیه چاه سپتیک

امروزه در بیشتر روستاها از سیستم‌های مخزن سپتیک برای تصفیه و دفع فاضلاب استفاده می‌کنند. سیستم‌های مخزن سپتیک معمولاً از یک یا دو مخزن ضد

ادامه مطلب »
سیستم سپتیک
مقاله

سیستم سپتیک چگونه کار می‌کند؟

سیستم‌های سپتیک ساختارهای تصفیه فاضلاب زیرزمینی هستند که معمولاً در مناطق روستایی و بدون سیستم فاضلاب متمرکز استفاده می‌شوند. سپتیک تانک ساده‌ترین و پر کاربردترین

ادامه مطلب »